Cât de adâncă e dragostea ta?

Scufundarea este o stare de spirit. Dar atingerea echilibrului perfect al corpului și minții în regatul subacvatic necesită antrenament. Sub apă înveți cum să respiri, cât de importantă este fiecare gură de aer, cum să îți reglezi greutatea, cum să îți menții flotabilitatea, cum să te odihnești, cum să comunici, cum să faci față oricăror probleme care pot apărea la adâncime.

Când cineva începe să descopere frumusețea și liniștea de sub ape, plutind cu un milion de pești albaștri sau doar bucurându-se de privilegiul de a urmări în direct obiceiurile grațioase și distractive ale peștilor clovn, devine cu adevărat liber.

În timp ce mă odihneam lângă o anemonă în cea de-a 40-a scufundare, mă gândeam cum de îmi plac atât de mult scufundările, de ce mă simt ca acasă în apă și apoi m-a lovit. Scufundarea este ca o naștere inversă. Pentru ca bebelușii să se dezvolte au nevoie de lichidul special creat în pântecele mamei. Deci, pentru ca ei să dezvolte un creier, ochi, mâini, inimă sau orice altă parte a corpului înainte de a fi expulzați pe uscat, au nevoie să fie în apă – mediul perfect pentru creația umană.

La fel simți când te întorci după zeci de ani în natura ta inițială, ești ca un nou născut din nou.

Scufundarea vine cu nenumărate beneficii: crește bunăstarea emoțională, îmbunătățește circulația sângelui, puterea și flexibilitatea mușchilor, scade tensiunea arterială, crește concentrarea, încrederea și stima de sine, de asemenea, te plasează într-o conexiune profundă cu natura, eliberează stresul. și ajută la construirea unor prietenii de lungă durată,

Este aproape o experiență mistică care te face să realizezi că nu ești doar o picătură de apă în ocean, ci întregul ocean într-o picătură.

Photo credit: Khattab Faramawi – Padi Master Instructor

Leave a Comment

ro_RORomanian